Historie

In 1900 werd in Noordwijkerhout de muziekvereniging "De Echo der duinen" opgericht en men zou dit de voorloper van de muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" kunnen noemen. In 1915 besloot een groep muzikanten zich van de Echo der Duinen af te scheiden om vervolgens een eigen vereniging op te richten. Dit werd de Christelijke muziekvereniging "De Harpe Davids". Hierdoor nam het ledental van de "Echo der Duinen" behoorlijk af en wat tot gevolg had dat bij die vereniging vooral katholieke muzikanten over bleven. Om die reden werd vervolgens besloten om een aparte Katholieke muziekvereniging op te richten onder de naam "St. Jeanne d'Arc". Dit feit kwam tot stand op 19 mei 1921 (oprichtingsdatum)

1923 - De eerste foto in het bestaan van 1923 - De eerste foto in het bestaan van "St. Jeanne d'Arc".

De oprichters van "St. Jeanne d'Arc" waren kapelaan Peeperkorn van de St. Jozefparochie en kapelaan Van der Eem van de St. Victorparochie in opdracht van pastoor Quant, de bouwpastoor van de St. Jozefkerk in 1915. Het ledenaantal van de eerder genoemde "Echo der Duinen" liep hierna zo ver terug dat deze vereniging in 1922 werd opgeheven. Het eerste krantenartikel over de muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" verscheen op 31 mei 1921. In de beginjaren bestond "St. Jeanne d'Arc" alleen uit een harmonie met een betrekkelijk gering aantal leden. Langzaam maar zeker groeide het aantal leden en werden ook andere disciplines ingevoerd.

1923 - De eerste foto in het bestaan van "St. Jeanne d'Arc" 1948

In 1950 werd de vereniging versterkt met een drumband (nu de Slagwerkgroep hetend) en 1954 was het jaar van oprichting van het majorettepeloton. Eind jaren 80 werd besloten om de Harmonie alleen nog concerten te laten uitvoeren. Daaropvolgend werd in 1990 een nieuwe geleding opgericht voor de straatoptredens, de drumfanfare, de voorloper van de huidige Marchingband. Vervolgens werd de muziekvereniging verder versterkt met achtereenvolgens een pompongroep en een leerlingenorkest.

In 1999 werd na een lange tijd van voorbereiding het eigen verenigingsgebouw "De Parade" in gebruik genomen. Mede door dit gebouw, waardoor de vereniging een eigen "thuis" kreeg, heeft de vereniging zich sindsdien goed ontwikkeld op diverse gebieden. Met name de Marchingband is succesvol en mag zich inmiddels tot een gewaardeerd korps rekenen met oa drie achtereenvolgende deelnames aan het Wereld Muziek Concours op de marswedstrijden en optredens bij Nationale en buitenlandse evenementen.

In 2006 is het Vrijetijdsorkest opgericht en in 2009 is men gestart met een eigen interne jeugdopleiding. Als gevolg van de jeugdopleiding is begin 2012 begonnen met het opzetten van de Jeugd Marchingband en in december 2012 heeft het eerste optreden plaatsgevonden.

De vereniging heeft al jaren een constant aantal spelende leden en is diep verankerd in de Noordwijkerhoutse samenleving. Reeds jaren heeft de vereniging een vrijwel constant aantal donateurs die de muziekvereniging allemaal een warm hart toedragen.

Nieuws

Je kind is al enige tijd bezig met het leren bespelen van een instrument. In de eerste weken denk je "Hoe gaat dit ooit wat worden?" Maar na verloop van tijd merk je dat je kind vordert en dat er steeds mooiere maar ook moeilijkere stukken worden gespeeld thuis. En plots denk je:" Hoe moeilijk is nu eigenlijk het leren spelen van een instrument?". Om ouders die ervaring mee te geven en om ouders ook te laten ervaren waar hun kind zijn/haar tijd met veel plezier doorbrengt, heeft muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" op 28 januari een ouder-kind ochtend georganiseerd. En de ouders moesten na afloop zonder uitzondering concluderen: "Het is echt behoorlijk lastig om een instrument te leren bespelen". 

Op 11 januari jl speelde het Vrijetijdsorkest van "St Jeanne d'Arc" o.l.v. dirigent Dominic Sierat in de Bernardus in Sassenheim. De zaal was goed gevuld en de aanwezigen genoten zichtbaar van de muziek.

Tijdens de gezellige nieuwjaarsbijeenkomst op 7 januari is Silvia Peschier benoemd tot vrijwilliger van het jaar 2017.

Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” heeft per 1 januari 2018 een vacature voor een slagwerkdocent.

In "De Parade" aan de Van der Weijdenlaan in Noordwijkerhout is het een drukte van belang. Sinterklaas heeft afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan onze jongste muzikale leden.

Locatie:     "De Parade", Van der Weijdenlaan 2a, Noordwijkerhout
Wanneer:   vrijdag 8 december van 19:00 - 21:30 uur
                   zaterdag 9 december 09:00 - 16:00 uur

Op zondag 12 november jl. heeft muziekvereniging “St Jeanne d’Arc” afscheid genomen van haar dirigent Michel de Haas. Michel heeft gedurende elf jaar muzikaal leiding gegeven aan de harmonie.

Het harmonie orkest van Muziekvereniging "St. Jeanne d'Ar" Noordwijkerhout heeft per 1 januari 2018 een vacature voor een nieuwe dirigent/muzikale leider.

Inmiddels hebben wij al heel wat mooie -en ook leuke- spullen mogen ontvangen voor de "kerst- snuffelmarkt" (vrijdagavond 8 december en zaterdag 9 december). Hier zijn wel heel blij mee, maar er kan nog meer bij!

Het bestuur van muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" heeft besloten om het "Oktoberfest" van aanstaande zaterdag in het eigen verenigingsgebouw "De Parade" plaats te laten vinden. De kaartverkoop was niet voldoende om het in NH Leeuwenhorst te houden.

Op zaterdag 28 oktober a.s. wordt "De Rotonde" van NH Leeuwenhorst omgetoverd tot een mooie "Stube".

Op zaterdag 7 oktober 2017 gaf het Vrijetijdsorkest van de Sjaan een concert in Topaz Overduin in Katwijk. Het concert vond plaats in het kader van fonds 1818.

Door omstandigheden hebben we de locatie voor het Oktoberfest moeten wijzigen. "Das Sjaan Oktoberfest" zal plaats vinden op zaterdag 28 oktober a.s. vanaf 20:30 uur in "De Rotonde" in het NH Leeuwenhorst. Het wordt natuurlijk net zo'n groot feest, maar alleen op een andere locatie. 

Kaarten kosten €10 en zijn verkrijgbaar bij:

Vink Multimedia (Dorpsstraat 19a) en

VVV Noordwijkerhout (Dorpsstraat 8) of

in ons verenigingsgebouw "De Parade" (Van der Weijdenlaan 2a). 

In het 2e weekend van december ( 8 & 9 december) vindt de herstart van de "kerst- en snuffelmarkt" van de "St. Jeanne d'arc".   


St. Jeanne d’Arc organiseert op vrijdag 3 november een Bingo voor uitbreiding van de outfit voor de jeugd Een sprankelende avond met een luxe bingo, entertainment, mooie prijzen en de opbrengst voor een nog mooier doel: want de jeugd heeft de toekomst!

 Autobedrijf Kleverlaan uit Noordwijkerhout is voor het tweede jaar  hoofdsponsor van het twirlconcours 


 

Muziekvereniging “St Jeanne d’Arc” presenteert op zaterdag 28 oktober 
om 20.30 uur de 1e editie van: “Das Sjaan Oktoberfest”

De maand december komt er weer aan. Dus de voorbereidingen voor het Charles Dickens-orkest gaan weer van start.

Zaterdag 23 september a.s. vindt de jaarlijkse NBTA Twirlwedstrijd plaats in “De Schelft” (Maandagsewetering 202 te Noordwijkerhout), georganiseerd door de wedstrijdcommissie van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”.

De Slagwerkgroep heeft op zondag 9 juli jl. een prachtige prestatie geleverd tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Tijdens het eerste weekend van dit prestigieuze en grootste internationale concours van de korpsmuziek ter wereld namen zij deel aan de mars wedstrijd in de hoogste divisie.

In het weekend van 24 en 25 juni is de Marchingband afgereisd naar het dorpje Beauvais om deel te nemen aan de "Jeanne Hachette".

Verspreid over drie weekenden hebben 14 leerlingen van onze muziekvereniging het HaFabra (harmonie fanfare brassband) diploma weten te behalen. Op zaterdag 13 mei deden alle kandidaten het theorie examen in Sassenheim, dit werd door iedereen met hele mooie cijfers afgerond.

Afgelopen zaterdag 10 juni speelde het coverorkest Jeanne van een geweldig optreden op de Kaag bij Brasserie de Kaagsociëteit in Warmond. De Koninklijke Watersportvereniging De Kaag organiseerde die dag de jaarlijkse sloepenrace waarbij zo'n 100 boten met ruim 700 deelnemers roeiden voor de prijzen. Bij een buitenoptreden zijn we erg afhankelijk van het weer, maar deze zaterdag was het droog en heerlijk zonnig met een licht briesje. Optimaal weer voor een buitenfeestje.

Op vrijdagmiddag 26 mei jl. heeft het Vrijetijdsorkest een hartverwarmend concert gegeven in het atrium van Munnekeweij. Het orkest stond onder leiding van dirigent Dominic Sierat en het concert werd gesponsord door Fonds 1818.

Dit weekend (zaterdag 20 mei en zondag 21 mei) was het dan zover. Na maanden van intensieve voorbereiding verzorgde het coverorkest van de St. Jeanne d’Arc twee optredens volgens het nieuwe thema “Vrienden van de Sjaan Live!”. Samen met een zevental zingende Noordwijkerhoutse vrienden werd een inspirerend programma gebracht.

De twirlsters hebben zich op zondag 14 mei van hun beste kant laten zien.