Majorettes/Twirlsters

Vacature instructie majorettes.pdf

 

Een majorette is een persoon die geüniformeerd meeloopt in een majorettekorps. Zij marcheren en maken tevens danspassen op de maat van de muziek onder begeleiding van een muziekkorps of een drumband, terwijl zij jongleren met een baton.

De majorettes van St. Jeanne d’Arc zijn een belangrijk onderdeel binnen de vereniging. Zij treden regelmatig op met de Marchingband, bijvoorbeeld bij de intocht van sinterklaas, bloemencorso, lampionnenoptocht van de kermis, aubade op koningsdag en Palmpasen. Maar de majorettes doen meer dan alleen maar optredens. Buiten de majorette activiteiten om doen wij ook aan Twirlen.

De sport ‘baton twirling’ is een combinatie van Turnen, Ballet en Ritmische Gymnastiek, waarbij de dansbewegingen worden gemaakt op verschillende soorten muziek.
Tevens bouw je een goede conditie op met het beoefenen van deze sport. Wij gaan ook zelfstandig op twirlwedstrijden met mechanische muziek. De meiden presenteren zich op deze wedstrijden in een team of solo/ duo. Tijdens deze wedstrijden krijgen ze de mooiste pakken aan die helemaal in het thema is van de routine.

Groepen en Solisten
Momenteel hebben wij 3 teams, een paradekorps en meerdere solisten:
Team A: Dit is een senior team bestaande uit 6 meiden in de leeftijd van 13-25
Team B: Dit is een groep van 12 meiden in de leeftijd van 8-13 jaar.
Team C: Dit is een groep van 14 kinderen in de leeftijd van 6-11 jaar.
Team D: Dit is een leerlingengroep. Hier leert men de basis van het majorette.
Paradekorps : Dit is een samengestelde groep met leerlingen uit de A en B groep.

De leerlingengroep team D is een startende groep. Hier leert men de basis van het majorette/ twirlen. Deze groep doet mee met kleine shows tijdens verenigingsactiviteiten. Zie data hiervoor op de verenigingsactiviteitenkalender.


Training: Gymzaal van de regenboogschool
De solisten en de wedstrijdgroepen A en B
Woensdag: 18.00-21.00uur.

Wedstrijdgroep C en het Paradecorps
Donderdag 18.30-20.30uur

Training: Verenigingsgebouw “de Parade”
Leerlingengroep D
Donderdag 17.00-18.00 uur

Proeflessen gratis! Je kunt nu zelf proberen hoe leuk het is om te dansen als majorette/ twirlster . Je krijgt 3 keer gratis les op de donderdagmiddag. Bij inschrijving krijg je van ons een baton in bruikleen.

Wil je een keertje komen kijken?
Kom dan langs op donderdagmiddag van 17.00-18.00 uur in ons verenigingsgebouw “De Parade”.
Voor vragen kunt u contact opnemen via majorettes@stjeannedarc.nl

 

 

Majorettes Twirlsters