Marchingband

De Marchingband "St. Jeanne d'Arc" is opgericht in 1990. Het korps kenmerkt zich door een aantrekkelijk repertoire van traditionele en moderne marsmuziek (lichte popmuziek), een stijlvol uniform met klassieke lijnen en strakke, gedisciplineerde optredens met aandacht voor exercitie en presentatie. De ambitie van het korps reikt verder dan het handhaven van het huidige niveau. Door de muzikale uitvoering en exercitie verder te perfectioneren wil men zich ontwikkelen tot een gewaardeerd korps. Na een flink aantal succesvolle jaren is de Marchingband weer een korps in opbouw met voornamelijk voeding vanuit de eigen jeugdopleiding.

Bezetting
De instrumentale bezetting bestaat uit de secties: trompet, trombone, dwarsfluit, piccollo, bariton, alt- en tenorsax, sousafoon en slagwerk. Het korps telt momenteel zo'n 30 leden met een leeftijd vanaf 14 jaar, maar wil uitgroeien naar zeker 40 leden. De (muzikale) groei van het korps kan vooral worden uitgebouwd door uitbreiding van alle secties.

Successen en optredens
Vanaf 2005 staan er diverse grote successen op het CV van de Marchingband, waaronder drie succesvolle deelnames aan het Wereld Muziek Concours en drie Kampioenschappen in het Belgische Hamont, allen op de marsdiscipline. Verder zijn er een aantal bijzondere optredens verzorgd zoals twee maal bij het Nationale Veteranendefilé in Den Haag en de 24 uur van Le Mans in Frankrijk.
Verder worden er optredens verzorgt in de regio zoals bloemencorso’s, koningsdagaubade en andere streetparades. Tijdens verenigingsconcerten worden zowel staande als zittende optredens gegeven.

Repetities
Alle muziekrepetities vinden plaats in het verenigingsgebouw De Parade. Exercitietrainingen vinden plaats op diverse locaties. De Marchingband repeteert iedere dinsdagavond van 19:45 tot 22:00.

Instructie
Dirigent en algehele muzikale leiding: Marcus Kerpershoek
Slagwerkinstructeur: Chiel Versluis
Exercitie-instructeur: Ton van der Krogt

Tambour-Maître: Erik Duivenvoorde

Contact
Voor boekingen en verder informatie kunt u mailen naar marchingband@stjeannedarc.nl of telefonisch contact opnemen met Wendy Weijers 06-14851902