Nieuws

Coverorkest Jeanne zoekt nieuwe muzikaal leider/dirigent


Het harmonie orkest van Muziekvereniging "St. Jeanne d'Ar" Noordwijkerhout heeft per 1 januari 2018 een vacature voor een nieuwe dirigent/muzikale leider.

Wij zoeken:
Een gemotiveerde en enthousiasmerende muzikaal leider/dirigent die samen met ons aan een mooie muzikale toekomst wil werken met als resultaat muzikaal speelplezier van onze leden tijdens repetities en uitvoeringen, kwalitatief goede optredens en continuïteit   van het harmonie orkest.

De muzikaal leider adviseert over repertoire en haalbare muzikale doelstellingen op zowel korte als lange termijn en zorgt voor het halen van deze doelstellingen.

Wie zijn wij:
De harmonie van "St. Jeanne d'Arc" is onderdeel van de in 1921 opgerichte Muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" uit Noordwijkerhout. Naast dit orkest bestaat de vereniging uit een Marchingband, Jeugd- en Startersorkest, Vrijetijdsorkest, Majorette/Twirl peloton, Slagwerkgroep en een bloeiende interne jeugdopleiding met gediplomeerde muziekdocenten. De vereniging bestaat uit 150 leden, is zeer actief in zowel muzikale als sociale activiteiten en kent een breed draagvlak binnen de Noordwijkerhoutse samenleving.

Het harmonie orkest verzorgt voornamelijk populaire optredens met lichte muziek en staat daarom ook bekend onder de naam "coverorkest Jeanne, het Metropool orkest van de bollenstreek". Het instrumentarium is een typische harmoniebezetting, aangevuld met combo (basgitaar, gitaar, toetsen). Wij streven naar kwalitatief goede optredens voor omvangrijk en enthousiast publiek en werken daarbij samen met talentvolle zangers en zangeressen uit de omgeving van Noordwijkerhout.

Het in 1921 opgerichte orkest kent recente hoogtepunten zoals de "Bollenproms" in 2011, 2013 en 2015, "Vrienden van de Sjaan", "Top 2000 in concert" en de "Passie van Noordwijkerhout in oorlogstijd". Zie
https://www.youtube.com/watch?v=JOk7vNXlPRM&feature=youtu.be  In de komende jaren zal worden toegewerkt naar een groots verenigingsevenement ter viering van het 100 jarig bestaan.

De recent aangeschafte geluidset maakt het mogelijk om ook meer commerciële optredens op festivals en evenementen te geven. Er wordt gestreefd naar vier tot zes optredens per jaar.

De wekelijkse repetities zijn op donderdagavond van 19:45 tot 22:15u uur in het eigen verenigingsgebouw "De Parade" in Noordwijkerhout.

Profielschets dirigent/muzikaal leider:
- In het bezit van conservatorium diploma, of daarvoor op korte termijn afstuderend;
- deskundig in HaFaBra instructie en directie 
- Heeft affiniteit met het verenigingsleven;
- Is pedagogisch sterk onderlegd, inventief, creatief en inspirerend om muzikaal het maximale uit de muzikanten te halen binnen het vermogen van zowel de individuele muzikant als de hele groep; 
- Houdt variatie in de wekelijkse repetitie zodat iedereen met plezier naar de repetitie komt; 
- Heeft de intentie om zich voor minimaal 5 jaar aan de vereniging te binden. 

Sollicitatieprocedure:
Voor het werven van onze nieuwe dirigent is een sollicitatiecommissie aangesteld met afvaardigingen uit het bestuur, harmoniecommissie en harmonieleden. Vanuit belangstellenden worden kandidaten geselecteerd en uitgenodigd voor een gesprek met de sollicitatiecommissie tussen 11 en 22 december. Een proefdirectie op 4 of 11 januari zal onderdeel uitmaken van de verdere sollicitatieprocedure.

Solliciteren:
Voor inhoudelijke vragen over de vacature en de sollicitatieprocedure kan contact worden opgenomen met Henk Weijers, tel 06- 1548 9730, e-mailadres hhhweijers@versatel.nl

Uw sollicitatie met motivatie en CV ontvangen wij graag uiterlijk 10 december per mail op e-mailadres contact@stjeannedarc.nl ter attentie van Annemarie Koot. Vermeld bij reactie "Vacature dirigent Harmonie".

 

Nieuws

Je kind is al enige tijd bezig met het leren bespelen van een instrument. In de eerste weken denk je "Hoe gaat dit ooit wat worden?" Maar na verloop van tijd merk je dat je kind vordert en dat er steeds mooiere maar ook moeilijkere stukken worden gespeeld thuis. En plots denk je:" Hoe moeilijk is nu eigenlijk het leren spelen van een instrument?". Om ouders die ervaring mee te geven en om ouders ook te laten ervaren waar hun kind zijn/haar tijd met veel plezier doorbrengt, heeft muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" op 28 januari een ouder-kind ochtend georganiseerd. En de ouders moesten na afloop zonder uitzondering concluderen: "Het is echt behoorlijk lastig om een instrument te leren bespelen". 

Op 11 januari jl speelde het Vrijetijdsorkest van "St Jeanne d'Arc" o.l.v. dirigent Dominic Sierat in de Bernardus in Sassenheim. De zaal was goed gevuld en de aanwezigen genoten zichtbaar van de muziek.

Tijdens de gezellige nieuwjaarsbijeenkomst op 7 januari is Silvia Peschier benoemd tot vrijwilliger van het jaar 2017.

Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” heeft per 1 januari 2018 een vacature voor een slagwerkdocent.

In "De Parade" aan de Van der Weijdenlaan in Noordwijkerhout is het een drukte van belang. Sinterklaas heeft afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan onze jongste muzikale leden.

Locatie:     "De Parade", Van der Weijdenlaan 2a, Noordwijkerhout
Wanneer:   vrijdag 8 december van 19:00 - 21:30 uur
                   zaterdag 9 december 09:00 - 16:00 uur

Op zondag 12 november jl. heeft muziekvereniging “St Jeanne d’Arc” afscheid genomen van haar dirigent Michel de Haas. Michel heeft gedurende elf jaar muzikaal leiding gegeven aan de harmonie.

Het harmonie orkest van Muziekvereniging "St. Jeanne d'Ar" Noordwijkerhout heeft per 1 januari 2018 een vacature voor een nieuwe dirigent/muzikale leider.

Inmiddels hebben wij al heel wat mooie -en ook leuke- spullen mogen ontvangen voor de "kerst- snuffelmarkt" (vrijdagavond 8 december en zaterdag 9 december). Hier zijn wel heel blij mee, maar er kan nog meer bij!

Het bestuur van muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" heeft besloten om het "Oktoberfest" van aanstaande zaterdag in het eigen verenigingsgebouw "De Parade" plaats te laten vinden. De kaartverkoop was niet voldoende om het in NH Leeuwenhorst te houden.

Op zaterdag 28 oktober a.s. wordt "De Rotonde" van NH Leeuwenhorst omgetoverd tot een mooie "Stube".

Op zaterdag 7 oktober 2017 gaf het Vrijetijdsorkest van de Sjaan een concert in Topaz Overduin in Katwijk. Het concert vond plaats in het kader van fonds 1818.

Door omstandigheden hebben we de locatie voor het Oktoberfest moeten wijzigen. "Das Sjaan Oktoberfest" zal plaats vinden op zaterdag 28 oktober a.s. vanaf 20:30 uur in "De Rotonde" in het NH Leeuwenhorst. Het wordt natuurlijk net zo'n groot feest, maar alleen op een andere locatie. 

Kaarten kosten €10 en zijn verkrijgbaar bij:

Vink Multimedia (Dorpsstraat 19a) en

VVV Noordwijkerhout (Dorpsstraat 8) of

in ons verenigingsgebouw "De Parade" (Van der Weijdenlaan 2a). 

In het 2e weekend van december ( 8 & 9 december) vindt de herstart van de "kerst- en snuffelmarkt" van de "St. Jeanne d'arc".   


St. Jeanne d’Arc organiseert op vrijdag 3 november een Bingo voor uitbreiding van de outfit voor de jeugd Een sprankelende avond met een luxe bingo, entertainment, mooie prijzen en de opbrengst voor een nog mooier doel: want de jeugd heeft de toekomst!

 Autobedrijf Kleverlaan uit Noordwijkerhout is voor het tweede jaar  hoofdsponsor van het twirlconcours 


 

Muziekvereniging “St Jeanne d’Arc” presenteert op zaterdag 28 oktober 
om 20.30 uur de 1e editie van: “Das Sjaan Oktoberfest”

De maand december komt er weer aan. Dus de voorbereidingen voor het Charles Dickens-orkest gaan weer van start.

Zaterdag 23 september a.s. vindt de jaarlijkse NBTA Twirlwedstrijd plaats in “De Schelft” (Maandagsewetering 202 te Noordwijkerhout), georganiseerd door de wedstrijdcommissie van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”.

De Slagwerkgroep heeft op zondag 9 juli jl. een prachtige prestatie geleverd tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Tijdens het eerste weekend van dit prestigieuze en grootste internationale concours van de korpsmuziek ter wereld namen zij deel aan de mars wedstrijd in de hoogste divisie.

In het weekend van 24 en 25 juni is de Marchingband afgereisd naar het dorpje Beauvais om deel te nemen aan de "Jeanne Hachette".

Verspreid over drie weekenden hebben 14 leerlingen van onze muziekvereniging het HaFabra (harmonie fanfare brassband) diploma weten te behalen. Op zaterdag 13 mei deden alle kandidaten het theorie examen in Sassenheim, dit werd door iedereen met hele mooie cijfers afgerond.

Afgelopen zaterdag 10 juni speelde het coverorkest Jeanne van een geweldig optreden op de Kaag bij Brasserie de Kaagsociëteit in Warmond. De Koninklijke Watersportvereniging De Kaag organiseerde die dag de jaarlijkse sloepenrace waarbij zo'n 100 boten met ruim 700 deelnemers roeiden voor de prijzen. Bij een buitenoptreden zijn we erg afhankelijk van het weer, maar deze zaterdag was het droog en heerlijk zonnig met een licht briesje. Optimaal weer voor een buitenfeestje.

Op vrijdagmiddag 26 mei jl. heeft het Vrijetijdsorkest een hartverwarmend concert gegeven in het atrium van Munnekeweij. Het orkest stond onder leiding van dirigent Dominic Sierat en het concert werd gesponsord door Fonds 1818.

Dit weekend (zaterdag 20 mei en zondag 21 mei) was het dan zover. Na maanden van intensieve voorbereiding verzorgde het coverorkest van de St. Jeanne d’Arc twee optredens volgens het nieuwe thema “Vrienden van de Sjaan Live!”. Samen met een zevental zingende Noordwijkerhoutse vrienden werd een inspirerend programma gebracht.

De twirlsters hebben zich op zondag 14 mei van hun beste kant laten zien.