Nieuws

Vacature slagwerkdocent


Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” heeft per 1 januari 2018 een vacature voor een slagwerkdocent.

Onze vereniging
St. Jeanne d'Arc is een in 1921 opgerichte muziekvereniging in Noordwijkerhout. De vereniging bestaat uit diverse geledingen waaronder een Harmonie, Marchingband, Slagwerkgroep, Vrijetijdsorkest, Leerlingenorkest en Majorettes. Bij elkaar zo'n 170 leden. Hiernaast heeft de vereniging sinds september 2009 een eigen opleidingsprogramma. Onze opleiding telt op dit moment +- 50 leerlingen op koper, hout en slaginstrumenten. Binnen onze opleiding wordt er gestreefd een leerling kwalitatief sterk en muzikaal breed op te leiden. Omdat samenspelen één van de belangrijkste aspecten is binnen een muziekvereniging spelen leerlingen vanaf het begin van de opleiding al op verschillende niveaus samen. Binnen de opleiding is er een startersorkest (leerlingen met 1 jaar les) en een leerlingenorkest (vanaf het A-examen). De leerlingen bij onze vereniging worden getoetst door deel te nemen aan de bondsexamens.

Functie omschrijving
Wij zijn opzoek naar slagwerkdocent, die affiniteit heeft met het opleiden van leerlingen op de kleine trom. Onze slagwerkopleiding bestaat momenteel uit 8 slagwerkleerlingen die individuele lessen volgen. Deze lessen worden op woensdagmiddag gegeven in het verenigingsgebouw. Als slagwerkdocent draag je de verantwoordelijkheid voor de inhoud van de lessen en de organisatie hieromheen. Wanneer het aantal leerlingen en speelniveau het toelaat, is het opzetten van een slagwerkgroepje met leerlingen op woensdagmiddag mogelijk.

Slagwerkleerlingen worden binnen onze opleiding opgeleid om door te stromen naar onze marchingband. Om deze reden is de opleiding gericht op het slagwerkprofiel "tamboer in een marchingband" en bestaat deze uit de verplichte module kleine trom en de keuze modules accenten/roffels en rudiments. Een enkele leerling stroomt door naar het harmonie orkest waar ook de vaardigheden gestemd slagwerk en drummen nodig zijn. Dit kan een aanvulling zijn op de lessen.

Functie eisen
Wij zijn op zoek naar een slagwerkdocent die:

-      (bijna)In het bezit is van een conservatoriumdiploma klassiek slagwerk of daarmee vergelijkbare
       opleiding;

-      pedagogisch sterk onderlegd is, vooral in de omgang met kinderen;

-      beschikt over goede didactische vaardigheden;

-      enthousiast, inventief, creatief en inspirerend is om muzikaal het maximale uit de leerling te halen;

-      Ha/Fa/Bra-ervaring heeft;

-      ervaring met het raamwerkplan slagwerk van de LKCA is een pré;

-      affiniteit heeft met het opleiden van leerlingen volgens de module kleine trom;

-      de balans tussen ambities en gezelligheid weet te vinden passend bij het verenigingsleven.

Wat bieden wij?
Deelname in het instructie/docenten team van een bruisende en ambitieuze vereniging. Honorarium zal in overleg worden vastgesteld.

Belangstelling?
Voor inhoudelijke vragen over de vacature en de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Sietske van der Togt, tel 06-48814154, e-mailadres sietskevandertogt@gmail.com

Uw sollicitatie met motivatie en CV ontvangen wij graag per mail op e-mailadres contact@stjeannedarc.nl

Nieuws

Je kind is al enige tijd bezig met het leren bespelen van een instrument. In de eerste weken denk je "Hoe gaat dit ooit wat worden?" Maar na verloop van tijd merk je dat je kind vordert en dat er steeds mooiere maar ook moeilijkere stukken worden gespeeld thuis. En plots denk je:" Hoe moeilijk is nu eigenlijk het leren spelen van een instrument?". Om ouders die ervaring mee te geven en om ouders ook te laten ervaren waar hun kind zijn/haar tijd met veel plezier doorbrengt, heeft muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" op 28 januari een ouder-kind ochtend georganiseerd. En de ouders moesten na afloop zonder uitzondering concluderen: "Het is echt behoorlijk lastig om een instrument te leren bespelen". 

Op 11 januari jl speelde het Vrijetijdsorkest van "St Jeanne d'Arc" o.l.v. dirigent Dominic Sierat in de Bernardus in Sassenheim. De zaal was goed gevuld en de aanwezigen genoten zichtbaar van de muziek.

Tijdens de gezellige nieuwjaarsbijeenkomst op 7 januari is Silvia Peschier benoemd tot vrijwilliger van het jaar 2017.

Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” heeft per 1 januari 2018 een vacature voor een slagwerkdocent.

In "De Parade" aan de Van der Weijdenlaan in Noordwijkerhout is het een drukte van belang. Sinterklaas heeft afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan onze jongste muzikale leden.

Locatie:     "De Parade", Van der Weijdenlaan 2a, Noordwijkerhout
Wanneer:   vrijdag 8 december van 19:00 - 21:30 uur
                   zaterdag 9 december 09:00 - 16:00 uur

Op zondag 12 november jl. heeft muziekvereniging “St Jeanne d’Arc” afscheid genomen van haar dirigent Michel de Haas. Michel heeft gedurende elf jaar muzikaal leiding gegeven aan de harmonie.

Het harmonie orkest van Muziekvereniging "St. Jeanne d'Ar" Noordwijkerhout heeft per 1 januari 2018 een vacature voor een nieuwe dirigent/muzikale leider.

Inmiddels hebben wij al heel wat mooie -en ook leuke- spullen mogen ontvangen voor de "kerst- snuffelmarkt" (vrijdagavond 8 december en zaterdag 9 december). Hier zijn wel heel blij mee, maar er kan nog meer bij!

Het bestuur van muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" heeft besloten om het "Oktoberfest" van aanstaande zaterdag in het eigen verenigingsgebouw "De Parade" plaats te laten vinden. De kaartverkoop was niet voldoende om het in NH Leeuwenhorst te houden.

Op zaterdag 28 oktober a.s. wordt "De Rotonde" van NH Leeuwenhorst omgetoverd tot een mooie "Stube".

Op zaterdag 7 oktober 2017 gaf het Vrijetijdsorkest van de Sjaan een concert in Topaz Overduin in Katwijk. Het concert vond plaats in het kader van fonds 1818.

Door omstandigheden hebben we de locatie voor het Oktoberfest moeten wijzigen. "Das Sjaan Oktoberfest" zal plaats vinden op zaterdag 28 oktober a.s. vanaf 20:30 uur in "De Rotonde" in het NH Leeuwenhorst. Het wordt natuurlijk net zo'n groot feest, maar alleen op een andere locatie. 

Kaarten kosten €10 en zijn verkrijgbaar bij:

Vink Multimedia (Dorpsstraat 19a) en

VVV Noordwijkerhout (Dorpsstraat 8) of

in ons verenigingsgebouw "De Parade" (Van der Weijdenlaan 2a). 

In het 2e weekend van december ( 8 & 9 december) vindt de herstart van de "kerst- en snuffelmarkt" van de "St. Jeanne d'arc".   


St. Jeanne d’Arc organiseert op vrijdag 3 november een Bingo voor uitbreiding van de outfit voor de jeugd Een sprankelende avond met een luxe bingo, entertainment, mooie prijzen en de opbrengst voor een nog mooier doel: want de jeugd heeft de toekomst!

 Autobedrijf Kleverlaan uit Noordwijkerhout is voor het tweede jaar  hoofdsponsor van het twirlconcours 


 

Muziekvereniging “St Jeanne d’Arc” presenteert op zaterdag 28 oktober 
om 20.30 uur de 1e editie van: “Das Sjaan Oktoberfest”

De maand december komt er weer aan. Dus de voorbereidingen voor het Charles Dickens-orkest gaan weer van start.

Zaterdag 23 september a.s. vindt de jaarlijkse NBTA Twirlwedstrijd plaats in “De Schelft” (Maandagsewetering 202 te Noordwijkerhout), georganiseerd door de wedstrijdcommissie van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”.

De Slagwerkgroep heeft op zondag 9 juli jl. een prachtige prestatie geleverd tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Tijdens het eerste weekend van dit prestigieuze en grootste internationale concours van de korpsmuziek ter wereld namen zij deel aan de mars wedstrijd in de hoogste divisie.

In het weekend van 24 en 25 juni is de Marchingband afgereisd naar het dorpje Beauvais om deel te nemen aan de "Jeanne Hachette".

Verspreid over drie weekenden hebben 14 leerlingen van onze muziekvereniging het HaFabra (harmonie fanfare brassband) diploma weten te behalen. Op zaterdag 13 mei deden alle kandidaten het theorie examen in Sassenheim, dit werd door iedereen met hele mooie cijfers afgerond.

Afgelopen zaterdag 10 juni speelde het coverorkest Jeanne van een geweldig optreden op de Kaag bij Brasserie de Kaagsociëteit in Warmond. De Koninklijke Watersportvereniging De Kaag organiseerde die dag de jaarlijkse sloepenrace waarbij zo'n 100 boten met ruim 700 deelnemers roeiden voor de prijzen. Bij een buitenoptreden zijn we erg afhankelijk van het weer, maar deze zaterdag was het droog en heerlijk zonnig met een licht briesje. Optimaal weer voor een buitenfeestje.

Op vrijdagmiddag 26 mei jl. heeft het Vrijetijdsorkest een hartverwarmend concert gegeven in het atrium van Munnekeweij. Het orkest stond onder leiding van dirigent Dominic Sierat en het concert werd gesponsord door Fonds 1818.

Dit weekend (zaterdag 20 mei en zondag 21 mei) was het dan zover. Na maanden van intensieve voorbereiding verzorgde het coverorkest van de St. Jeanne d’Arc twee optredens volgens het nieuwe thema “Vrienden van de Sjaan Live!”. Samen met een zevental zingende Noordwijkerhoutse vrienden werd een inspirerend programma gebracht.

De twirlsters hebben zich op zondag 14 mei van hun beste kant laten zien.