Nieuws

Line up "Vrienden van de Sjaan Live"


Waarschijnlijk weet u al dat op zaterdagavond 20 mei en zondagmiddag 21 mei het podium bij van der Geest in Noordwijkerhout zal zijn gevuld met het cover orkest van de Jeanne en haar muzikale vrienden. Inmiddels zijn de repetities in de afrondende fase en is bekend met welke muzikale vrienden we een feestje zullen vieren.  

Manon Gelevert
Vier jaar geleden zong Manon Gelevert al mee met de eerste Bollenproms met een aantal stevige nummers en deed dat onlangs opnieuw bij het Top 2000 optreden op 18 februari jl. Manon stond in 2011 in de finale van de "Stem van de Bollenstreek" en zal met ons orkest op zaterdagavond 20 mei een aantal swingende nummers brengen.

Pauline van Eeden
Pauline van Eeden zong al in 2011 mee met "Proms op het Plein", het eerste proms concert van de Jeanne, georganiseerd vanwege het 90-jarig jubileum. Ze zong ook mee op de Bollenproms in 2013. Pauline is in 2015 afgestudeerd aan het koninklijk conservatorium van Den Haag en werkt sindsdien als muziekdocent voor college Leeuwenhorst. Pauline is in Noordwijkerhout ook bekend van haar activiteiten als dirigente van kinderkoor Schalmei.

Sophie Warmerdam
In 2013 stond Sophie Warmerdam in het voorprogramma van de Bollenproms met haar band "Just Us". Dat smaakte naar meer en ze zong dus mee met de Jeanne bij de dodenherdenking  en de Bollenproms van 2015. Sophie Warmerdam speelde in 2014 een hoofdrol in de musical "De Zwarte Tulp".

Anita van der Zon en Martijn Barnhoorn
Vorig jaar verzorgde het orkest van de Jeanne de muziek bij Passie II "Noordwijkerhout in oorlogstijd" en hield daar vele muzikale vrienden aan over waarvan er dit jaar een aantal mee zullen doen aan "Vrienden van de Sjaan Live!"  Anita van de Zon speelde de dochter uit het NSB-gezin Dallinga die verliefd werd op een jongen uit het verzet, gespeeld door Martijn Barnhoorn. Anita is zeker geen onbekende in Noordwijkerhout. Vier jaar geleden was ze te zien op televisie in de "juf en meester battle" van Kinderen voor Kinderen.

Jan Huismans en Cees Slats
We hebben nog twee deelnemende vrienden uit Passie II bereid gevonden om mee te doen met ons feestje op 20 mei. Jan Huismans speelde veldmaarschalk Rommel en zong in het koor. Zijn uitroep "Es ist Stumperei, es ist Rommel!" is velen in Noordwijkerhout bijgebleven. Cees Slats speelde dr. Verséwel de Witt Hamer, de geneesheer directeur BAVO en is eigenlijk nog steeds trots op zijn elektro-encefalograaf. Jan en Cees zullen een verassend optreden verzorgen dat u echt niet gemist wil hebben.

Kaarten
Haal dus snel uw entreekaarten voor ons feestje op 20 mei! Kaarten zijn voor â €5,- tijdens openingstijden te verkrijgen bij de VVV, Suzanne's Feestshop en café van de Geest; in het verenigingsgebouw de Parade (v.d. Weidenlaan 2a) ma t/m vr. vanaf 19:30u.
Donateurs ontvangen deze week hun donateurskaart en kunnen daarmee gratis twee toegangskaarten afhalen.

Omdat we met onze muzikale vrienden ook gewoon mooie luisterliedjes uitvoeren, worden die nog eens ten gehore gebracht de dag er na, op zondagmiddag 21 mei vanaf 14:00 uur. De "volledig uit je dak" muziek is dan vervangen door nog meer mooie luisterliedjes zodat ook ander publiek kan genieten van Vrienden van de Sjaan Live! In tegenstelling tot de zaterdagavond kunt u er op zondagmiddag ook rustig bij zitten.

 

Nieuws

Je kind is al enige tijd bezig met het leren bespelen van een instrument. In de eerste weken denk je "Hoe gaat dit ooit wat worden?" Maar na verloop van tijd merk je dat je kind vordert en dat er steeds mooiere maar ook moeilijkere stukken worden gespeeld thuis. En plots denk je:" Hoe moeilijk is nu eigenlijk het leren spelen van een instrument?". Om ouders die ervaring mee te geven en om ouders ook te laten ervaren waar hun kind zijn/haar tijd met veel plezier doorbrengt, heeft muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" op 28 januari een ouder-kind ochtend georganiseerd. En de ouders moesten na afloop zonder uitzondering concluderen: "Het is echt behoorlijk lastig om een instrument te leren bespelen". 

Op 11 januari jl speelde het Vrijetijdsorkest van "St Jeanne d'Arc" o.l.v. dirigent Dominic Sierat in de Bernardus in Sassenheim. De zaal was goed gevuld en de aanwezigen genoten zichtbaar van de muziek.

Tijdens de gezellige nieuwjaarsbijeenkomst op 7 januari is Silvia Peschier benoemd tot vrijwilliger van het jaar 2017.

Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” heeft per 1 januari 2018 een vacature voor een slagwerkdocent.

In "De Parade" aan de Van der Weijdenlaan in Noordwijkerhout is het een drukte van belang. Sinterklaas heeft afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan onze jongste muzikale leden.

Locatie:     "De Parade", Van der Weijdenlaan 2a, Noordwijkerhout
Wanneer:   vrijdag 8 december van 19:00 - 21:30 uur
                   zaterdag 9 december 09:00 - 16:00 uur

Op zondag 12 november jl. heeft muziekvereniging “St Jeanne d’Arc” afscheid genomen van haar dirigent Michel de Haas. Michel heeft gedurende elf jaar muzikaal leiding gegeven aan de harmonie.

Het harmonie orkest van Muziekvereniging "St. Jeanne d'Ar" Noordwijkerhout heeft per 1 januari 2018 een vacature voor een nieuwe dirigent/muzikale leider.

Inmiddels hebben wij al heel wat mooie -en ook leuke- spullen mogen ontvangen voor de "kerst- snuffelmarkt" (vrijdagavond 8 december en zaterdag 9 december). Hier zijn wel heel blij mee, maar er kan nog meer bij!

Het bestuur van muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" heeft besloten om het "Oktoberfest" van aanstaande zaterdag in het eigen verenigingsgebouw "De Parade" plaats te laten vinden. De kaartverkoop was niet voldoende om het in NH Leeuwenhorst te houden.

Op zaterdag 28 oktober a.s. wordt "De Rotonde" van NH Leeuwenhorst omgetoverd tot een mooie "Stube".

Op zaterdag 7 oktober 2017 gaf het Vrijetijdsorkest van de Sjaan een concert in Topaz Overduin in Katwijk. Het concert vond plaats in het kader van fonds 1818.

Door omstandigheden hebben we de locatie voor het Oktoberfest moeten wijzigen. "Das Sjaan Oktoberfest" zal plaats vinden op zaterdag 28 oktober a.s. vanaf 20:30 uur in "De Rotonde" in het NH Leeuwenhorst. Het wordt natuurlijk net zo'n groot feest, maar alleen op een andere locatie. 

Kaarten kosten €10 en zijn verkrijgbaar bij:

Vink Multimedia (Dorpsstraat 19a) en

VVV Noordwijkerhout (Dorpsstraat 8) of

in ons verenigingsgebouw "De Parade" (Van der Weijdenlaan 2a). 

In het 2e weekend van december ( 8 & 9 december) vindt de herstart van de "kerst- en snuffelmarkt" van de "St. Jeanne d'arc".   


St. Jeanne d’Arc organiseert op vrijdag 3 november een Bingo voor uitbreiding van de outfit voor de jeugd Een sprankelende avond met een luxe bingo, entertainment, mooie prijzen en de opbrengst voor een nog mooier doel: want de jeugd heeft de toekomst!

 Autobedrijf Kleverlaan uit Noordwijkerhout is voor het tweede jaar  hoofdsponsor van het twirlconcours 


 

Muziekvereniging “St Jeanne d’Arc” presenteert op zaterdag 28 oktober 
om 20.30 uur de 1e editie van: “Das Sjaan Oktoberfest”

De maand december komt er weer aan. Dus de voorbereidingen voor het Charles Dickens-orkest gaan weer van start.

Zaterdag 23 september a.s. vindt de jaarlijkse NBTA Twirlwedstrijd plaats in “De Schelft” (Maandagsewetering 202 te Noordwijkerhout), georganiseerd door de wedstrijdcommissie van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”.

De Slagwerkgroep heeft op zondag 9 juli jl. een prachtige prestatie geleverd tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Tijdens het eerste weekend van dit prestigieuze en grootste internationale concours van de korpsmuziek ter wereld namen zij deel aan de mars wedstrijd in de hoogste divisie.

In het weekend van 24 en 25 juni is de Marchingband afgereisd naar het dorpje Beauvais om deel te nemen aan de "Jeanne Hachette".

Verspreid over drie weekenden hebben 14 leerlingen van onze muziekvereniging het HaFabra (harmonie fanfare brassband) diploma weten te behalen. Op zaterdag 13 mei deden alle kandidaten het theorie examen in Sassenheim, dit werd door iedereen met hele mooie cijfers afgerond.

Afgelopen zaterdag 10 juni speelde het coverorkest Jeanne van een geweldig optreden op de Kaag bij Brasserie de Kaagsociëteit in Warmond. De Koninklijke Watersportvereniging De Kaag organiseerde die dag de jaarlijkse sloepenrace waarbij zo'n 100 boten met ruim 700 deelnemers roeiden voor de prijzen. Bij een buitenoptreden zijn we erg afhankelijk van het weer, maar deze zaterdag was het droog en heerlijk zonnig met een licht briesje. Optimaal weer voor een buitenfeestje.

Op vrijdagmiddag 26 mei jl. heeft het Vrijetijdsorkest een hartverwarmend concert gegeven in het atrium van Munnekeweij. Het orkest stond onder leiding van dirigent Dominic Sierat en het concert werd gesponsord door Fonds 1818.

Dit weekend (zaterdag 20 mei en zondag 21 mei) was het dan zover. Na maanden van intensieve voorbereiding verzorgde het coverorkest van de St. Jeanne d’Arc twee optredens volgens het nieuwe thema “Vrienden van de Sjaan Live!”. Samen met een zevental zingende Noordwijkerhoutse vrienden werd een inspirerend programma gebracht.

De twirlsters hebben zich op zondag 14 mei van hun beste kant laten zien.