Opleidingen

Om onze muziekvereniging levend te houden is het nodig dat er muzikanten worden opgeleid. Sinds september 2009 worden de leerlingen van de vereniging opgeleid volgens een nieuw opleidingsplan. Hiervoor heeft de vereniging een slagwerkdocent, een koperdocent, een houtdocent en een dwarsfluitdocent in dienst. Lessen worden wekelijks gegeven in het verenigingsgebouw "De Parade". Drie keer per maand zijn de lessen individueel en één keer per maand is er een groepsles met leerlingen van een vergelijkbaar niveau. Op deze manier leren de leerlingen al snel om samen te spelen.

Als eerste kennismaking met de vereniging krijgen leerlingen 4 gratis AMV lessen waarin de verschillende instrumenten aan de orde komen. Leerlingen krijgen zo een goed beeld van de verschillende instrumenten. Koperleerlingen starten in principe op trompet en houtleerlingen op klarinet. Als zij de beginselen van muziek maken onder de knie hebben is er de mogelijkheid om over te stappen op een ander instrument. Deze overstap is over het algemeen goed te maken.

Indien een leerling niveau B heeft bereikt (normen Unisono) dan is de leerling klaar om in een van de geledingen mee te gaan spelen. In principe staat er 4 jaar voor om op dit niveau te komen. Al naar gelang het aantal beschikbare lesplaatsen kan een leerling na niveau B verder doorstuderen naar niveau C en D.

Vanaf januari 2012 is er een jeugdmarchingband waar de leerlingen niet alleen leren muziek te maken, maar om te leren exerceren en marcheren.

Mocht je interesse hebben om te starten met het volgen van muzieklessen, neem dan contact op via opleidingen@stjeannedarc.nl.