Parade

Muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" heeft sinds 1999 de beschikking over een eigen verenigingsgebouw genaamd "De Parade" dat behalve het casco door de leden en vrijwilligers zelf is opgebouwd. Een imposant pand met prachtige entree en twee zeer ruime repetitieruimten en enkele inspeelruimten welke gelijktijdig gebruikt kunnen worden. Tevens is er een bestuurs/vergaderkamer en een riante ontmoetingsruimte met o.a. voorzieningen als beamer met groot scherm. Verder beschikt het gebouw over oa een invalidentoilet. In 2006 heeft er een riante aanbouw plaatsgevonden dat geheel als opslag- en bergruimte wordt gebruikt. Tevens is er een zeer ruime (gratis) parkeergelegenheid bij het gebouw. Het feit dat er al verschillende cd opnames in de Parade zijn gemaakt geeft aan dat ook de akoestiek prima in orde is, niet onbelangrijk voor een muziekvereniging!

muziekvereniging Jeanne d'Arc Parade Ontmoetingsruimte muziekvereniging Jeanne d'Arc Parade Bar

Thuisbasis

Vanaf ingebruikname is De Parade binnen korte tijd een thuis geworden voor iedereen binnen de vereniging. Het hebben van een eigen accommodatie is voor een (muziek)vereniging van onschatbare waarde. Zowel organisatorsich als sociaal heeft men een thuisbasis wat belangrijk is voor de onderlinge band tussen de geledingen en leden. Daarom is St. Jeanne d'Arc ook trots op dit fantastische complex waar iedereen van de vereniging met veel plezier hun wekelijkse repetities houdt en vertoeft. Zonder dit gebouw had de vereniging niet de bloeiende vereniging geweest die zij vandaag de dag is.

Concerten en activiteiten

Naast repetities biedt het gebouw de mogelijkheden om concerten te verzorgen (tot 150 bezoekers). Verder heeft in De Parade al menig keer een solistenconcours plaatsgevonden (HaFaBra en Percussion van de Hollandse Bond van Muziekverengingen) De deelnemers, de bond en de jury waren vol lof over de ruime mogelijkheden en faciliteiten. Ook voor vele andere verenigingsactiviteiten zijn volop mogelijkheden De jaarlijkse georganiseerde wintersnuffelmarkt wordt in en om de Parade gehouden, waarbij het hele gebouw voor 2 dagen lang wordt omgetoverd in een uitgebreide en gezellige kerst- en rommelmarkt die inmiddels bekendheid geniet in de hele streek. En naturlijk vinden er tal van andere verenigingsgerelateerde activiteiten plaats zoals sinterklaasfeest voor de jeugd, kaartavonden, Koninginnedag-ontbijt, einde seizoensfeesten et cetera.

muziekvereniging Jeanne d'Arc Parade Grote zaal  muziekvereniging Jeanne d'Arc Parade Kleine zaal

Beheerscommissie

Zo'n verenigingsgebouw neerzetten is niet niks, en om vervolgens e.e.a. optimaal te laten functioneren is eveneens geen kleinigheid. Daarom is een "beheerscommissie" in het leven geroepen, welke zorgdraagt voor het beheer van het gebouw in de meest brede zin van het woord.

Vrijwilligers

Uiteraard kan deze commissie nooit alleen zo'n klus klaren en zijn er gelukkig een groot aantal vrijwilligers gekomen, die er mede voor zorgen dat de leden/ bezoekers tijdens de wekelijkse repetities, maar ook bij andere gelegenheden van 'hun natje en droogje' worden voorzien. Vanzelfsprekend zorgen deze vrijwillers er tevens voor dat het gebouw er steeds piekfijn uitziet, repetitieruimten in orde zijn, de tuin wordt onderhouden etc.

Nieuwsgierig geworden naar ons prachtige verenigingsgebouw? Loop rustig eens "De Parade" binnen op een van de repetitie-avonden, op iedere doordeweekse avond kunt u terecht.

Adres:

Verenigingsgebouw "De Parade"
Van der Weijdenlaan 2a
2211 JK Noordwijkerhout

 

Nieuws

Je kind is al enige tijd bezig met het leren bespelen van een instrument. In de eerste weken denk je "Hoe gaat dit ooit wat worden?" Maar na verloop van tijd merk je dat je kind vordert en dat er steeds mooiere maar ook moeilijkere stukken worden gespeeld thuis. En plots denk je:" Hoe moeilijk is nu eigenlijk het leren spelen van een instrument?". Om ouders die ervaring mee te geven en om ouders ook te laten ervaren waar hun kind zijn/haar tijd met veel plezier doorbrengt, heeft muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" op 28 januari een ouder-kind ochtend georganiseerd. En de ouders moesten na afloop zonder uitzondering concluderen: "Het is echt behoorlijk lastig om een instrument te leren bespelen". 

Op 11 januari jl speelde het Vrijetijdsorkest van "St Jeanne d'Arc" o.l.v. dirigent Dominic Sierat in de Bernardus in Sassenheim. De zaal was goed gevuld en de aanwezigen genoten zichtbaar van de muziek.

Tijdens de gezellige nieuwjaarsbijeenkomst op 7 januari is Silvia Peschier benoemd tot vrijwilliger van het jaar 2017.

Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” heeft per 1 januari 2018 een vacature voor een slagwerkdocent.

In "De Parade" aan de Van der Weijdenlaan in Noordwijkerhout is het een drukte van belang. Sinterklaas heeft afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan onze jongste muzikale leden.

Locatie:     "De Parade", Van der Weijdenlaan 2a, Noordwijkerhout
Wanneer:   vrijdag 8 december van 19:00 - 21:30 uur
                   zaterdag 9 december 09:00 - 16:00 uur

Op zondag 12 november jl. heeft muziekvereniging “St Jeanne d’Arc” afscheid genomen van haar dirigent Michel de Haas. Michel heeft gedurende elf jaar muzikaal leiding gegeven aan de harmonie.

Het harmonie orkest van Muziekvereniging "St. Jeanne d'Ar" Noordwijkerhout heeft per 1 januari 2018 een vacature voor een nieuwe dirigent/muzikale leider.

Inmiddels hebben wij al heel wat mooie -en ook leuke- spullen mogen ontvangen voor de "kerst- snuffelmarkt" (vrijdagavond 8 december en zaterdag 9 december). Hier zijn wel heel blij mee, maar er kan nog meer bij!

Het bestuur van muziekvereniging "St. Jeanne d'Arc" heeft besloten om het "Oktoberfest" van aanstaande zaterdag in het eigen verenigingsgebouw "De Parade" plaats te laten vinden. De kaartverkoop was niet voldoende om het in NH Leeuwenhorst te houden.

Op zaterdag 28 oktober a.s. wordt "De Rotonde" van NH Leeuwenhorst omgetoverd tot een mooie "Stube".

Op zaterdag 7 oktober 2017 gaf het Vrijetijdsorkest van de Sjaan een concert in Topaz Overduin in Katwijk. Het concert vond plaats in het kader van fonds 1818.

Door omstandigheden hebben we de locatie voor het Oktoberfest moeten wijzigen. "Das Sjaan Oktoberfest" zal plaats vinden op zaterdag 28 oktober a.s. vanaf 20:30 uur in "De Rotonde" in het NH Leeuwenhorst. Het wordt natuurlijk net zo'n groot feest, maar alleen op een andere locatie. 

Kaarten kosten €10 en zijn verkrijgbaar bij:

Vink Multimedia (Dorpsstraat 19a) en

VVV Noordwijkerhout (Dorpsstraat 8) of

in ons verenigingsgebouw "De Parade" (Van der Weijdenlaan 2a). 

In het 2e weekend van december ( 8 & 9 december) vindt de herstart van de "kerst- en snuffelmarkt" van de "St. Jeanne d'arc".   


St. Jeanne d’Arc organiseert op vrijdag 3 november een Bingo voor uitbreiding van de outfit voor de jeugd Een sprankelende avond met een luxe bingo, entertainment, mooie prijzen en de opbrengst voor een nog mooier doel: want de jeugd heeft de toekomst!

 Autobedrijf Kleverlaan uit Noordwijkerhout is voor het tweede jaar  hoofdsponsor van het twirlconcours 


 

Muziekvereniging “St Jeanne d’Arc” presenteert op zaterdag 28 oktober 
om 20.30 uur de 1e editie van: “Das Sjaan Oktoberfest”

De maand december komt er weer aan. Dus de voorbereidingen voor het Charles Dickens-orkest gaan weer van start.

Zaterdag 23 september a.s. vindt de jaarlijkse NBTA Twirlwedstrijd plaats in “De Schelft” (Maandagsewetering 202 te Noordwijkerhout), georganiseerd door de wedstrijdcommissie van muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc”.

De Slagwerkgroep heeft op zondag 9 juli jl. een prachtige prestatie geleverd tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Tijdens het eerste weekend van dit prestigieuze en grootste internationale concours van de korpsmuziek ter wereld namen zij deel aan de mars wedstrijd in de hoogste divisie.

In het weekend van 24 en 25 juni is de Marchingband afgereisd naar het dorpje Beauvais om deel te nemen aan de "Jeanne Hachette".

Verspreid over drie weekenden hebben 14 leerlingen van onze muziekvereniging het HaFabra (harmonie fanfare brassband) diploma weten te behalen. Op zaterdag 13 mei deden alle kandidaten het theorie examen in Sassenheim, dit werd door iedereen met hele mooie cijfers afgerond.

Afgelopen zaterdag 10 juni speelde het coverorkest Jeanne van een geweldig optreden op de Kaag bij Brasserie de Kaagsociëteit in Warmond. De Koninklijke Watersportvereniging De Kaag organiseerde die dag de jaarlijkse sloepenrace waarbij zo'n 100 boten met ruim 700 deelnemers roeiden voor de prijzen. Bij een buitenoptreden zijn we erg afhankelijk van het weer, maar deze zaterdag was het droog en heerlijk zonnig met een licht briesje. Optimaal weer voor een buitenfeestje.

Op vrijdagmiddag 26 mei jl. heeft het Vrijetijdsorkest een hartverwarmend concert gegeven in het atrium van Munnekeweij. Het orkest stond onder leiding van dirigent Dominic Sierat en het concert werd gesponsord door Fonds 1818.

Dit weekend (zaterdag 20 mei en zondag 21 mei) was het dan zover. Na maanden van intensieve voorbereiding verzorgde het coverorkest van de St. Jeanne d’Arc twee optredens volgens het nieuwe thema “Vrienden van de Sjaan Live!”. Samen met een zevental zingende Noordwijkerhoutse vrienden werd een inspirerend programma gebracht.

De twirlsters hebben zich op zondag 14 mei van hun beste kant laten zien.