Slagwerkgroep

De slagwerkgroep “St. Jeanne d'Arc” is al sinds 1954 een op zichzelf staand onderdeel van de vereniging dat niet meer weg te denken is binnen “St. Jeanne d'Arc”. Zij maakt tevens deel uit van de Marchingband en vanzelfsprekend treedt men het meest samen met de Marchingband op. Daarnaast heeft zij ook haar eigen optredens.

Bezetting, repertoire en instrumentarium
De seniorenslagwerkgroep bestaat uit een twaalftal enthousiaste leden. Naast de traditionele (straat)marsen met de Marchingband, voert men ook (concert) werken uit waarbij een grote verscheidenheid aan percussie-instrumenten wordt gebruikt, zoals timbales, pauken, bongo's, conga's, tempoblocks, tom-toms, enz.

Concoursen en optredens
De slagwerkgroep heeft in haar geschiedenis al menig succes behaald waaronder diverse Nederlands Kampioenschappen bij de FKM. Sinds hun promotie tijdens het concours in 2002 komt de slagwerkgroep uit in de Eerste divisie. En natuurlijk maakten zij deel uit van de Marchingband tijdens de succesvolle deelnames aan het Wereld Muziek Concours in 2005, 2009 en 2013.

Aanstaande zomer vindt er een hoogtepunt plaats, op zondag 9 juli neemt de Slagwerkgroep deel aan het WMC 2017 op de Marswedstrijd World Division.

Sinds 2015 gaan de slagwerkers ook de straat op als “Samba” percussiegroep. Divers slagwerk instrumentarium en percussie zorgen voor zuidelijke opzwepende klanken, perfect voor zogenaamde “zomercarnaval” optochten etc.

Instructie
De Slagwerkgroep staat onder instructie van Chiel Versluis.
De exercitie is in handen van Ton van der Krogt.

Tambour-Maître: Erik Duivenvoorde

Repetities
Alle repetities vinden plaats in het verenigingsgebouw De Parade. Exercitietrainingen vinden plaats op diverse locaties. De slagwerkgroep repeteert iedere dinsdagavond van 19:45 tot 22:00.

Contact
Voor boekingen en verdere informatie over de Slagwerkgroep “St. Jeanne d'Arc” kunt u mailen naar slagwerkgroep@stjeannedarc.nl